Strukturvegg i moderne bygg utført med Bush Hammering

Vi slår et slag for Bush Hammering!

Frem til i dag har bush hammering fungert godt maskinelt på gulv, men det har ikke vært et seriøst alternativ når man skal behandle en vegg, bortsett fra tungt håndholdt arbeid med mindre maskiner. Og taket har nesten vært en umulig tanke!

Men med Schwamborn WDS 530 snur verden seg så og si på hodet. Sammen med en Brokk maskin har vi satt sammen et “Killer-Team” når du skal bush hamre vegger og tak!

Les mer om Schwamborn WDS 530 her

Om bush hammering

Bush-hamring er en prosess som gir en finish og struktur til overflater av stein, marmor, travertin, granitt og betong. Bush Hammers kommer i mange utgaver fra enkle håndholdte varianter til påmontert på store elektriske maskiner. Men prinsippene er uansett de samme, med pyramidelignende knaster på ett sett med rondeller.

Den gjentatte påvirkningen av disse punktene i stein eller betong skaper en grov, kopparret tekstur som ligner naturlig forvitret stein. Når det brukes på en eksisterende betongoverflate, kan det hjelpe ny betong eller et annet materiale å binde seg bedre til overflaten.

Ved å benytte ulike typer og kombinasjoner av knaster kan man oppnå et stort antall ulike strukturer.

Ulike verktøy gir utrolige muligheter

Vi lagerfører en rekke ulike segmenter og verktøy for bush hammering som kan monteres på vår vegg- og taksliper. Det gir mange spennende og praktiske muligheter for behandling av vegger og tak som tidligere ikke var praktisk gjennomførbart.

Bush Hammering som estetisk design verktøy

Utover det funksjonelle kan bush hammering også benyttes til estetisk formål. Teknikken blir ofte brukt for å lage ulike strukturer og fungerer som et estetisk designelement i arkitektur. Det er her det virkelig begynner å bli spennende med vår nye vegg- og taksliper. Når vi effektivt kan bush hamre vegger og tak opp til 6,5 meters høyde skaper dette muligheter for en rekke interessante løsninger innen design og arkitektur.

Ved å påvirke materialets overflate gjentatte ganger skapes en grov, forvitret struktur. Dette kan bidra til å forbedre de naturlige tonale variasjonene i materialet og gi et mer interessant rom.

Det er mulig å oppnå et utall ulike overflatestrukturer med dagens utbud av ulike verktøy og segment.

Om man f.eks velger å kombinere ulike teknikker som glattsliping og bush hammering med valgt struktur kan man få meget spennende og interessant arkitektur. Når dette nå er mulig å uføre effektivt maskinelt, åpner det opp for muligheter innenfor budsjettrammer hvor dette ikke var mulig tidligere.

Litt historisk perspektiv

Mennesket har igjennom historien jobbet med stein. Det er vel ingen tilfeldighet at det heter steinalderen? De første effektive redskaper var i stein og det å forme stein ligger nærmest i våre gener. Inntil ganske nylig utførte man det meste av arbeidet manuelt. Det var et blodslit og det gikk meget langsomt. Fra den industrielle revolusjon og fram til i dag har det skjedd en gradvis overgang til maskinell behandling der det har vært mulig.

Likevel måtte vi helt fram til i dag før vi fikk automatiserte maskiner som kunne behandle vegger maskinelt, uten å håndholdes.

Det var mye moro på 70-tallet, men dette var kanskje ikke det morsomste…

Det må nesten kalles en liten revolusjon. Med Schwamborns nye vegg- og taksliper kan du ikke bare slipe, men både polere og bush hamre. Hva framtiden vil bringe vet vi ikke, men at denne maskinen kommer til å følge oss lenge, det er vi overbevist om.

Last ned produktark for Schwamborn WDS 530

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *