Strålende resultat helt på det jevne!

De visste ikke hva de gikk til og det var ikke var så enkelt som det så ut for. De skulle fylle støp mellom hulldekke elementer men støpen tørket før de var ferdig. Gulvet var på 2000 kvm og betongen ble i tørreste laget.

Mye jobb

Det er mye jobb for uerfarne og de begynte å spørre rundt om råd og utstyr. De ble etter hvert anbefalt å ta kontakt med oss. Vi hørte på hva de sa, pakket sakene og tok en tur for å kikke på jobben. Umiddelbart så vi at det ville være vanskelig å kjøre en fres da underlaget lignet et nypløyd jorde. Gulvet skulle flytsparkles, så det var viktig å få ned høyder for å spare mengde avrettingsmasse.

Hardtslående metode

Etter en rask besiktning sto det klart for oss at det bare var ett godt alternativ, og det var scabbling. Fordi scabblingen knuser underlaget spiller det ikke så stor rolle hva det består av eller hvilken sammensetning det har. Er det ujevnt og hardt, slås ganske enkelt oppbygd og overskytende materiale til grovt pulver og jevner ut overflaten på den måten.

Fornøyd gjeng

Det viste seg at dette var et riktig valg og etter noen dagers arbeid var det en fornøyd gjeng som kunne dra fra dugnaden og være stolt over å ha gjennomført en stort oppdrag. Scabbling er en enkel prosess og kan uføres av de fleste etter en kort instruksjon.

Har dere også et oppdrag hvor dere trenger råd og bistand er det bare å ta kontakt med oss. Vi elsker å løse problemer, og med vår kunnskap er det svært sjelden vi må kaste inn håndkledet!

Hva er scabbling?

Scabbling er en prosess for å redusere stein eller betong. Tradisjonelt i murerfaget refererer det til å forme en stein til en grovt firkant ved bruk av en øks eller hammer. Det ble på samme måte brukt til å forme slipesteiner.

I moderne konstruksjonsarbeid er scabbling en mekanisk prosess for å fjerne et tynt lag med betong fra en struktur, vanligvis oppnådd med maskiner med trykkluft. En typisk scabbling-maskin bruker flere hoder, hver med flere karbid- eller stålspisser som hakker på betongen. Den opererer ved å dunke et antall tippestenger ned på betongoverflaten i rask rekkefølge. Det kan ta flere passeringer med maskinen for å oppnå ønsket dybde.

Scabbling brukes til å fjerne veimerking, overflateforurensning, for å legge til et dekorativt eller strukturert mønster til betong, eller for å forberede en betongoverflate før installasjon av fugemasse.

Scabbler egenskaper

En Scabbler er luftdreven og er en meget effektiv måte å fjerne betongkuler eller kanter. Den kan fjerne 6 mm betong på et område tilsvarende 24 kvm pr time.

5-punkt karbon bits
Kan knuse inntil 6-7 mm pr kjøring. Etterlater en røff struktur. Ideel for drastisk fjerning av belegg og for utjevning av betong.

9-punkt karbon bits
Kan knuse inntil 3 mm pr kjøring. Etterlater en medium struktur. Ideel for å jevne strukturer, utjevning av skjøter og genrelt bruk.

Enkelt vedlikehold
Vi har verktøy for skifte og rensing av bits.

Tilkobbling til kompressor
Scabbleren er luftdrevet og kobles til en kompressor. Vi har bensin- og elektrisk drevne kompressorer for å drive scabbleren.

Fresing og stripping av fliser

Scabbler er også en effektivt metode for å knuse fliser der hvor flisene enten er for tykke eller sitter for hardt for tradisjonelle strippe maskiner. Brukes sammen med strippemaskin (se under).

Edco CD-5
Luftdreven Scabbler punktmeiselmaskin

EDCO Scabblers bruker trykkluft for å hamre i fliser eller betongoverflater. Avhengig av betongstyrke, kan scabblers fjerne 6-7mm pr passering.

  • Scabblers fjerner materiale raskt, leverer 1200 treff per minutt.
  • Brede håndtak og 8 “balanserte hjul gir overlegen balanse og håndtering.
  • Vakuumportene er standard for støvoppsamling
  • Automatiske in-line Oilers gir mindre vedlikehold av stempler.
  • Heavy-Duty 1/4” stålramme.

Vi har elektriske kompressorer som du trenger til denne operasjonen.

“Ride-On” batteridrevet stripper

En fleksibel maskin med kapasitet til å ta deg gjennom en hel arbeidsdag på en enkelt ladning. Fjerner lim, epoxy, tepper, linoleum, alle typer av fliser og parkett med letthet.
Ved transport kan den gjøres lettere ved å ta av vektene.

Se våre Scabbler produkter her

Se våre strippere her

Last ned produktark på Scabbler

Last ned produktark på “Ride-On” Stripper her

Link til produsentside Edco Scabbler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *