rehabilitering av rom hvor alt er revet ned

Store muligheter i små rom!

Ofte kan også slike oppdrag foregå i omgivelser hvor det fortsatt er produksjon eller arbeid som pågår i andre deler av lokalet. Da blir nettopp støy og støv en utfordirng som må løses.

Små lokaler krever også at utstyret som benyttes kommer til i de minste kriker og kroker. Samtidig ønsker man mest mulig kraftige maskiner som får jobben gjort. Å slipe et gulv i et lite lokalet er i prinsippet akkurat samme type jobb som om det var et helt industrigulv.

Foto: Wacker Neuson
Spesielle utfordringer

En annen utfordring er jo selvsagt å få utstyret og maskinene inn i lokalet. Ofte må det inn gjennom vanlige dører, opp trapper og må selvsagt kunne flyttes uten å skade utstyr, omgivelser, eller personale.

Å benytte elektriske maskiner er nesten en forutsetning for slike typer oppdrag. De lager lite støy og er uten miljøfarlig forurensing.

Å jobbe med gulvsliping i et kontorlandskap hvor de ansatte kanskje jobber i rommet ved siden av krever at støy og avgasser holdes under kontroll og gjør det mulig å arbeide i lokalitetene samtidig med slipingen.

Mindre lokaler kan bli direkte livsfarlig med støv og avgasser, så skikkelig oppsamlingsutstyr er svært viktig. Selv om det benyttes elektrisk utstyr vil jo støv alltid være et problem. Da er det særdeles viktig med godt utstyr for oppsamling av støv og farlig avfall.

Utstyr som egner seg for små rom

For at du skal velge riktig har vi her satt sammen en ‘smørbrødliste’ over utstyr for bruk i nettopp slike lokaliteter. Vi forsøker å svare på de fleste utfordringer vi vet at du kan oppleve i ditt arbeid men skulle du oppleve noen områder vi ikke har dekket så ta gjerne kontakt med oss og vi finner en løsning.

Wacker Neuson DT10e – Batteridumper
Enten i urbane områder eller innendørs: Med den helelektriske DT10e kan du jobbe hvor som helst, helt uten utslipp. I tillegg imponerer maskinen av sine kompakte dimensjoner, som lar deg komme gjennom alle standarddørene.

AKKU AP400H sakseløftplattform
Selv i små rom kan det være stor takhøyde.
Den batteridrevne plattformkjerra med sakseløft håndterer lett klumpete og tunge belastninger som f.eks Pakker, møbler, blomsterpotter og tungt utstyr. Takket være den enkle styringen, kan alle hindringer unngås fleksibelt og enkelt. Motstandsdyktig, robust, fleksibel og plassbesparende

PowerPac ED 120 Batteridreven Trillebår
Den elektriske trillebåren gjør det lett å skyve tung last. Kan takle bratte skråninger. Trinnløs hastighet og parkeringsbrems.

Sherpa 100 Diesel er en kompakt kraftplugg av en maskin og en mobil hydraulisk kraftpakke. Bruken av hydraulikk for bevegelse, løfting og mange andre funksjoner gjør dette til en svært allsidig og manøvrerbar maskin som er enkel å bruke og vedlikeholde. Hurtigkoblings-system muliggjør SHERPA 100 Diesel å kobles til et bredt spekter av verktøy.

Husqvarna DXR 140 rivningsrobot
Den smale bredden gjør at maskinen kan passere gjennom vanlige døråpninger. Den lave høyden gir god oversikt over maskinen, slik at arbeidet blir mer effektivt og tryggere samtidig som maskinen får et lavere tyngdepunkt. Utliggerne har en ekstra bred rekkevidde som sørger for overlegen stabi-litet og høyde.

Pullman Ermator S26 Kraftig støvseparator tilpasset fint støv. Klarer både konstruksjon, sliping, gips og betongstøv. Utstyrt med fint filter (skyllbart) og H13-filter. Standard er også timemeter og vakuummåler for filterkontroll. Innsamlingen foregår i longopac (20m plastpose). Effektiv rengjøring av luftpuls. Hjulene er punkteringsfrie og låsbare. S26 er designet for å oppfylle kravene for arbeid med farlig støv som kvartsstøv og asbest.

Petipotam XM 135/200 - Betongsliping med håndverktøy

Petipotam XM 135/200 Håndholdt betongsliper
Ergonomiske, intelligente og miljøvennlige løsninger
Betongsliping med håndverktøy på gulv/tak/vegg på en lett og intelligent måte.
Høyfrekvens børsteløs motor med lang levetid. En børsteløs motor er lett, støyfri, vanntett og vedlikeholdsfri. Effekt> 80%.

ICS 890F4 Hydraulisk kjedesag
ICS 890-seriens hydrauliske kjedesag tilbyr en overlegne styrke. Fra det omdesignede, mer holdbare bakre håndtaket, til det enkle bytte av drivhjul, er denne kjedesagen konstruert for å møte dine tøffeste jobber. Den kan sage inntil 4mm fra vegg og er derfor perfekt når du trenger en kraftpakke på små områder.

Takslipemaskin for betong

Slipemaskin for betongtak
Sammen med “Diamant”- eller “Resin” slipehode, og med en moderne støvsuger er dette en maskin som sikrer effektiv sliping samt støvfritt arbeidsmiljø. Slipehodet har 5 hoder og er formet som en trekant slik at man lett kommer til på trange plasser. Maskinen er meget brukervennlig og ergonomisk i bruk. Maskinen har ett enkel kontrollpanel hvor alt kan styres fra.

BEF 203 Kantfreser
Med integrert kantfreser og avretter for betong. Helt avgjørende for effektive og raske arbeidsresultater på små flater. Justerbart håndtak, trinnløs dybdekontroll og løfte gjør den spesielt brukervennlig.

Schwamborn BEF 203 - 1 fas integrert kantfreser og avretter for betong.
NFE 6280HD "Gladiator" - Hydraulisk gulvstrippemaskin

NFE 6280HD Hydraulisk strippemaskin
Den kompakte konstruksjonen gjør den ideell til bruk i trange rom, og de ekstra flyttbare vektene gir ekstra trykk på skjærehodet under arbeidet og forbedret trekkraft. Den kan betjenes fra siden, og en død-manns-knapp sikrer at maskinen stopper umiddelbart om man slipper grepet.

Schwamborn DSM 250 Gulv- og kantsliper
Rask, lett og ergometrisk sliping av kanter uten å gå på knærne med håndholdt utstyr. Kan stilles i 3 posisjoner: venstre/senter/høyre. Et justerbart støvskydd gir perfekt sliping med liten vibrasjon.
Meget anvendelig og kan brukes til kantsliping, sliping av betong, polering samt fjerning av belegg.

Les mer her >

Schwamborn DSM 250 kant- og gulvsliper

Husqvarna K 2500 Elektrisk/hydraulisk håndsag
Denne sagen har et tradisjonelt 16-tommers skjæreblad, og brukes ofte til forskjæring. Den er overraskende lett og manøvrerbar, kraftig og holdbar, slik at du kan arbeide effektivt og komfortabelt i lengre perioder. Siden du unngår eksosgasser og høye støynivåer, er det spesielt godt egnet til å jobbe innendørs.

Foto: Husqvarna

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *