En arbeider bruker Powermax plasmaskjærer på en metallkonstruksjon

Perfekte snitt og dype kutt.

Skjæring og fugebrenning i elektrisk ledende metall

Powermax er et meget transportabelt, profesjonelt luftplasma-system bygget for å tåle kraftig bruk i krevende industrimiljøer. Det er et ideelt valg for håndkapping og hulling av alt elektrisk ledende metall.

Malte eller rustne materialer er heller ikke noe problem, og den overlegne kuttkvaliteten minimerer behovet for tidkrevende sliping og andre sekundære operasjoner. Plasmaskjæring er raskere, enklere og sikrere enn f.eks brennere med acetylen/oksygen.

Avhengig av systemstørrelse, tilbyr de en avskjæringskapasitet fra 12 mm ved 30 A til 50 mm ved 125 A. Våre Powermax-modeller leveres med en håndholdt brenner som er skreddersydd for ditt bruksområde.

Enklere og tryggere skjæring
Plasmaskjæring er raskere og enklere enn sager, beskjæringssakser, vinkelslipere og Oxy-Fuel brennere. Den kompakte størrelsen og lette vekt er spesielt praktisk når du trenger å kutte på vanskelig tilgjenngelige eller trange steder. Nettopp fordi systemet ikke krever høyt trykk eller brennbare gasser, tilbyr plasmaskjæring et mye tryggere alternativ enn Oxy-Fuel (Acetylen/oksygen).

Skjær metall raskt og rent
Plasma skapes når gass ioniseres av elektrisk energi. I Powermax-systemet brukes dens intens varme (opp til 22.000 ° C) for å smelte metall. Trykkluft eller nitrogen blåser bort det smeltede metallet og etterlater en så ren kant at det i de fleste tilfeller er ferdig og klart for sveising.

Patentert teknologi for større fleksibilitet
Den pantenterte Hypertherm-teknologi som f.eks True Bevel™ hjelper deg med å kutte deler med skrå vinkler, noe som muliggjør en tettere montering når du sveiser. Med FlushCut™ forbruksmateriell kan du trygt fjerne monteringsbraketter og redskaper uten å skade maskinen.

Fordeler med Powermax plasmaskjærere
  • Beste ytelse i sin klasse.
  • Topp moderne “State-of-the-Art” teknologi (for forbrukermarkedet).
  • Med stor hastighet og bedre kuttkvalitet får du utført mer på kortere tid.
  • Med sin transportvennlighet, enkle kontroller og stabile plasmabue er Powemax lett å betjene, selv for nybegynnere.
  • Lang levetid og raske kuttehastigheter senker driftkostnadene.
Eksempler på ulike bruksområder for plasmaskjæring
Bonde reparerer utstyr med plasmaskjærer

Jordbruk
Reparasjon og vedlikehold av utstyr, kjøretøyer og bygninger er tilbakevendende oppgaver på gårder i alle størrelser. Allsidigheten og bærbarheten til våre Hypertherm Powermax plasmaskjærere gjør dem ideelle for rask, enkel og trygg kutting av jern, vanlig- eller rustfritt stål samt andre ledende metaller.

Bygg og tungt utstyr
Hypertherm-systemet er raskere, enklere og sikrere enn Oxy-Fuel (acetylen/oksygen brennere), sager og vinkelslipere. Derfor spiller de en viktig rolle i produksjon og reparasjon av tungt utstyr som bulldozere, lastebiler og andre anleggsmaskiner.

Energibransjen
Hypertherm plasmasystemer gjør energibransjen mer effektiv og produktiv. På olje- og gassinstallasjoner, vindparker eller ved bygging og reparasjon av tårn for kraftledninger, rørledninger og energianlegg, er den nærmest uunværlig på grunn av sin bærbarhet og evne til å kutte metall på avsidesliggende steder under ugunstige forhold.

Restaurering og styling av biler
Bilverksteder, restaureringsverksteder og hobbymekanikere bruker Hypertherm air plasma-systemer for enkelt å kutte metall når de restaurerer eller tilpasser biler og lastebiler. De setter pris på dens portabilitet og evne til å skjære eller frese i alle typer metall – inkludert skitne, rustne og malte deler.

VVS / Mekaniske entreprenører
VVS og mekaniske entreprenører bruker Hypertherm plasmaskjærere for å gjøre arbeidet enklere innen et bredt spekter av skjærejobber. Plasma er utmerket for å kutte eller fugebrenne tynne takplater, kanalarbeider, armeringsjern og tykke stålstøtter.

Kunst, skilt og ornamentikk
Håndverkere, kunstnere og mindre mekaniske verksteder benytter plasmaskjæring for å produsere dekorative og funksjonelle gjenstander av alle typer, inkludert skilting, skulpturer, porter, gjerder og møbler.

Hva er plasma?

Plasma er den fjerde tilstanden av materie. Vi tenker vanligvis på tre tilstander: fast, væske og gass. For et vanlig element som vann er disse tre tilstandene is, vann og damp.

Forskjellen mellom disse tilstandene er deres relative energinivå. Når du tilfører energi i form av varme til is, smelter isen og danner vann. Hvis du tilfører mer energi, fordamper vannet og blir damp. Skulle du tilføre dampen betydelig mer energi (varme den opp til omtrent 11 700 ° C) ville dampen brytes opp i et antall komponentgasser og bli elektrisk ledende, eller ionisert. Denne ioniserte gassen med høy energi kalles plasma.

Diagram over bruk av varmeenergi for å få plasma

Diagram over bruk av varmeenergi for å få plasma.

Et plasmaskjæringssystem bruker en plasmastrøm for å overføre energi til et ledende arbeidsmateriale. Plasmastrømmen dannes vanligvis ved å tvinge en gass som nitrogen, oksygen, argon – eller til og med luft – gjennom en smal dyse. En elektrisk strøm produsert av en ekstern strømforsyning tilfører tilstrekkelig energi til gasstrømmen for å ionisere den. Dette fører til at gasstrømmen forvandles til en plasmabue med temperaturer som nærmer seg 22.000° C. Plasmabuen kutter arbeidsstykket ved å smelte det og blåser bort det smeltede metallet.

Våre plasmaskjærere
Powermax105 i arbeid på et verft

Powermax105 plasmasystem
Powermax105®-plasmasystemet har den driftssyklus og ytelse som er nødvendig for tøffe industrielle kutt- og hulljobber. Den leverer overlegne kuttfunksjoner på 32 mm tykke metaller og tilbyr også de nyeste teknologiske nyvinningene, for eksempel Smart Sense ™ -teknologi for automatisk justering av gasstrykket. Ulike brennere gir allsidighet for håndskjæring, bærbar automatisering, XY-skjæring av bord, robotkutting og hulling.

Relativ kuttytelse på stål i forhold til Oxy-Fuel.

Maksimal produktivitet
Fullfør jobben raskere med kuttehastigheter tre ganger raskere enn oxy-fuel * på 12 mm stål.
Overlegen kvalitet på kutt og fugebrenning lar deg bruke mindre tid på sliping og kantforberedelse
Flere, brukervennlige brennere lar deg takle et bredt utvalg av jobber ved å bruke det samme systemet.

Enkel å bruke til skjæring og hulling
Ingen grunn til å endre lufttrykket – Smart Sense-teknologi sikrer at det alltid er riktig innstilt. Den oppdager også levetid på elektroden, og slår automatisk av strømmen til brenneren for å forhindre potensielle skader på andre deler eller arbeidsstykket.
SpringStart ™ -teknologien sikrer jevn start og en mer pålitelig lommelykt.
Skjær kutt på full effekt med et patentert skjold som reduserer oppsamling av avfall for jevnere kapping.

Bygget for å takle tøffe jobber
Hypertherm Certified ™ pålitelighet sikrer topp ytelse selv i de tøffeste miljøene
Duramax brennere er designet for høy belastning og varmebestandighet.

Powermax30 AIR plasmasystem
Til tross for sin lille størrelse, leverer Powermax30® AIR store ytelser. Det er den minste og letteste håndholdte plasmaskjæringssystemet i sin klasse. Systemet inkluderer en egen innebygd luftkompressor, slik at du kan bruke Powermax30 AIR hvor som helst der det er enfasestrøm. Bare plugg den inn, fest på skjærebrenneren og så er du klar til å kutte.

Enkel å sette opp og betjene
Intern kompressor eliminerer behovet for en ekstern luftkompressor og filter
Koble til 120- eller 240 V-strøm (praktisk Auto-Voltage ™ teknologi og pluggadaptere inkludert)

Overlegen ytelse i en kompakt pakke
Patentert design muliggjør jevn kutting ved å optimalisere luftstrømmen fra den kompakte interne kompressoren
Hurtig kutting av ulike typer metall uten å gjøre om innstillinger med den kontinuerlige pilotbue-funksjonen.
Rask kuttehastighet og overlegen kuttkvalitet lar deg gjøre jobben raskere, med færre sekundære operasjoner

Snitt som viser tekniske funksjoner på Powermac30AIR plasmasystem
Diagram som viser hvor effektiv Powermax30 Air er i forhold til oxy-fuel

Relativ kuttytelse på stål i forhold til Oxy-Fuel.

Eksepsjonell allsidighet
Du trenger bare ett verktøy for å kutte en rekke metalltyper og tykkelser.
Liten størrelse og lett vekt lar deg ta Powermax30 AIR til arbeidet, i stedet for å bringe arbeidet til systemet – en ideell løsning for et bredt spekter av skjærejobber.
Bygget for å tåle kraftig bruk i de mest krevende miljø.

Last ned produktark her >

Se video om plasmaskjæring: How does Plasma Cutting Works

Les mer om Powermac plasmaskjærere på Hypertherms egne sider >

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *