Schwamborn WDS 530 vegg-og taksliper montert på Brokk rivningsrobot

Gå løs på veggen, uten å gå i veggen!

Å stå overfor en stor betongvegg med kun håndverktøy kan ta pusten fra noen og en hver. Det har vært hverdagen for mange bygningsarbeidere, og ikke har det vært særlig effektiv eller sunt for noen. Nå er disse dagene over. Vi har tatt inn Schwamborns nye vegg- og taksliper WDS 530 og den gjør jobben til et helt arbeidslag, bare mye raskere og bedre. Borte er verkende muskler, dårlig helse og ensformig arbeid.

“Cardan” teknologi sikrer at slipehodet alltid ligger flatt på alle overflater, selv i vinkler på opptil 6%

En enklere og mer fleksibel hverdag

Med Schwamborn WDS 530 kan du fjernstyre det hele og skape fantastiske resultat på brøkdelen av den tiden det før tok å slipe, frese eller bush hamre en vegg, eller for å ikke nevne; tak! Denne maskinen monteres på en Brokk og kan behandle tak på opptil 6,5 meters høyde, uten at du er i nærheten av en stige eller stillasje. 

Ergonomisk og effektiv

Kravene knyttet til stripping, renovering og utforming øker kontinuerlig, både ergonomisk og effektivitetsmessig, og det samme gjelder avhendingskostnader, ikke minst med tanke på forurensede vegg- og takbelegg. Med denne nye vegg- og taksliperen har Schwamborn utviklet en innovativ, brukerorientert løsning for å takle disse utfordringene.

WDS 530 har en hydraulisk stasjon som kan betjenes gjennom fjernkontroll av roboten. For første gang muliggjør dette effektiv sliping og oppussing av omfattende vegg- og bæreområder, eller for å oppnå en enestående overflatefinish. Videre forenkler WDS 530 arbeidet betydelig og lindrer derfor mye stress.

Konsekvent høyt, justerbart kontakttrykk

Høyt og jevnt kontakttrykk

WDS 530 er designet for å jobbe med BROKK rivningsroboter. Det gjør det mulig å oppnå et jevnt høyt kontakttrykk på vegger og tak. Cardan-teknologi sikrer at slipehodet til enhver tid ligger flatt på overflaten, selv i skråninger på opptil 6%. Maskinen kan, etter hvilke arbeidsoppgaver den skal brukes til, utstyres med ulike verktøy. Alt fra PCD segmenter for stripping av belegg/maling til diamantsegmenter for sliping/polering, eller bruk av Bush Hammer for å lage en dekorativ ru overflate kan benyttes for behandling av overflaten. 

Omhyggelig stripping som ikke skader bygningkonstruksjonen.

Ideell for en rekke bruksområder

Den utmerkede overflatebehandlingshastigheten til WDS 530 muliggjør effektiv, rask, grundig og sikker fjerning av belegg – inkludert de som inneholder skadelige stoffer som f.eks asbest. Maling, gips eller flislim påført på et bredt område kan nå fjernes effektivt. WDS 530 letter målrettet fjerning av malte overflater (inkludert forurenset materiale). Dette reduserer avfallskostnadene.

Sliping og bush hammering

Et annet bruksområde er forberedelse av overflater under nybygging og oppussing gjennom sliping eller bush hammering. Dette forbedrer strekkfastheten på overflaten, er økonomisk effektivt og øker holdbarheten til de opprettede vegger og tak.

Nye designmuligheter

Med denne teknologien åpner det opp for nye kreative og effektive designalternativer i arkitektur og konstruksjon av vegger og tak. Utforming av betong på vegger og tak kan nå, på lik linje med gulvbelegg, utføres over et bredt område på mange forskjellige måter ved å bruke en rekke ulike verktøy. Det er mulig å oppnå høypolerte til blanke overflater eller en ru overflate med passende verktøy. Natursteinsvegger kan slipes med diamantsegmenter i flere steg, samt polering med “resin” pads for å oppnå ekstraordinære resultat.

Mulighet for å glattslipe og polere vegger med høyglans finish.

Sunt og miljøvennlig

Målrettet maskinfjerning av materialer og optimalisert støvavsuging som nå brukes minimerer risikoen for helseskader. Avhendingen er sikrere, enklere og mindre kostnadskrevende som resultat, med operatører og miljøet som nå er beskyttet i en grad som tidligere var utenkelig.

Kostnadseffektivitet

Kostnadseffektiviteten til denne innovasjonen er åpenbar: fenomenal overflatekvalitet, samtidig beskyttelse av byggningskonstruksjonen og unik ergonomisk ytelse gjennom robotteknologi og fjernkontroll.

Fordeler med WDS 530
Egenskaper
 • Fjernkontroll av robot og slipehode
 • Slipehode med Cardan-teknologi
 • Enkelt bytte av verktøy med ETX
 • Overbelastningsbeskyttelse av motor
 • Skånsom sliping skader ikke byggningskonstruksjon
 • Kontra-roterende verktøy
 • Cardan-montering av slipehodet
 • Kontinuerlig hastighetsjustering
 • Stort utvalg av verktøy
 • Uovertreffelig overflatebehandling
 • Nøyaktig fjerning av belegg/materiale
 • Enkel omkobling mellom tak- og veggfunksjon
 • Flere ulike muligheter for støvbehandling
 • Arbeidshøyde opp til 6,5 m

Nå er manuelt arbeid en saga blott

Innovativt, effektivt og ergonomisk for stripping, renovering og designarbeid på vegger og tak med profesjonell slipeteknologi, med gjennomgående høyt kontakttrykk og oppnåelse av fenomenal overflatekvalitet.

Vil du vite mer?

Er du interessert i denne maskinens fantastiske muligheter så ta kontakt med oss og vi hjelper deg gjerne. Ta kontakt med Knut eller Jens på telefon eller epost så svarer vi deg om en liten straks!

Knut Geelmuyden
Epost: knut@akutt.info
tlf: 975 49 464

Jens Hansen
Epost: jens@akutt.info
tlf: 977 63 175

Last ned produktark på Schwamborn WDS 530 her >

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *