Sprek i betong delt med sten og betong splitter

Alt kan deles!


Konvensjonelle rivningsteknikker ødelegger sten og betong ved å bruke en ekstern kraft. På grunn av deres trykkfasthet er disse materialene imidlertid meget motstandsdyktige mot støtkrefter.

For optimale resultater bør man ta i bruk en delingsteknikk som fungerer fra innsiden av materialet, fordi sten og betong har en lavere strekklengde. Hydraulikksplitterne er utviklet for å gjøre akkurat dette og fungere etter et sikkert og velprøvd kileprinsipp.

Slik fungerer den hydrauliske splitteren

Først av alt blir et hull boret i en spesifisert diameter og dybde ved bruk av en vanlig bergbor. Deretter settes kilesettet inn i hullet med kilen i en tilbaketrukket stilling.

Det hydrauliske trykket tvinger deretter kilen mellom de to motkiler, og presser dem mot veggene i borehullet.

Den effektive klyvkraften er på opptil 413 tonn eller 4048 kN og bryter opp betong og alle typer bergarter opp fra innsiden. Den bryter til og med tynnere jernstenger samtidig!

Fordeler med splittere

Økonomisk
Sprengning krever vanligvis arbeidsstans og installasjon av beskyttelsesvegger og annet sikkerhetsutstyr. Dette koster både tid og penger. Med en sten- og betongsplitter er ikke lenger sprengning nødvendig. På den måten er det ingen potensiell fare for de som går forbi og annet arbeid i de nærmeste omgivelsene kan dermed fortsette upåvirket.

Sikker
Hydraulisk splitting betyr kontrollert riving. Hele kraften som utvikles er alltid under full kontroll. Det er ingen fare for flyvende rusk, vibrasjoner eller i verste fall eksplosjoner.

Miljøvennlig
Med en splitter er det ingen ubehagelige bivirkninger som vibrasjoner og støv. Selv støy er ekstremt lavt, noe som betyr at denne rivningsteknikken, alt i alt, er spesielt miljøvennlig. Derfor er splitteren uunnværlig i tettbygde strøk eller inne i bygninger.

Solid
Takket være den ekstremt robuste designen, tåler sten- og betongsplitteren selv de tøffeste forhold. Holdbarheten er ganske eksepsjonell, og det er ingen behov for vedlikehold.

Enkel å transportere
Splittere og pumpeenheter er enkle å transportere. Operatører er ikke lenger avhengige av tunge maskiner, for eksempel gravemaskiner, for transport til rivningsstedet. Selv den minste arbeidsplassen kan nås med en splitter.

Lett å bruke
Splitterne er ekstremt enkle å betjene. Den lette designen gjør det mulig for en operatør å jobbe med en splittjobb på egenhånd. Selv ufaglærte kan lære å bruke en splitter på veldig kort tid.

Presisjon
Med en splitter kan den ønskede retningen for oppdelingen og størrelsen på materialet som skal fjernes bestemmes på forhånd. Deler av strukturen som skal forbli intakt påvirkes ikke av delingsprosessen.

Dette trenger du for å sette i gang

En komplett splitterpakke består av en eller flere splittere, høy- og lavtrykksslanger og en hydraulisk enhet.

Komplementer med hydrauliske sakser

De hånddrevne, hydrauliske kombinasjonssaksene er utstyrt med den nyeste kniv- og tangteknologien og er spesielt egnet for demolering av bygg.

Disse saksene er tilgjengelig i fire versjoner, der grunnleggende modell er identisk for alle versjoner. De ulike delene kan enkelt byttes på et par minutter.

Kombinasjonssaksene passer perfekt sammen med de hydrauliske sten- og betongsplitterne fra Darda. Begge kan kobles sammen til en Darda hydraulisk enhet.

Last ned produktark her >

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *